助学站·湖南成人高考网

:提供湖南成考高升专、湖南成考专升本考前辅导成绩查询录取查询及湖南成考网上报名入口!

当前位置:首页>成考辅导 >高起点 >英语

2022年成人高考高起点英语试卷10(基础练习题)

来源:助学站-湖南成人高考网 浏览次数:2144 发布时间:2021-12-21
  • 2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。

2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。

词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

1. Allen _______ any good job since he came to New York City two years ago.

A. hasn't found B. didn‘t find

C. doesn't find D. hadn‘t found

2.“Let me _______ you,”said my boss,“you should call me immediately after you arrive at the airport.”

A. ask B. advise C. remember D. remind

3. The boys spent the whole morning _______ possible answers to the question.

A. discuss B. and discussing

C. discussing D. and discussed

4. This village ______ to be the place in which Ernest Hemingway,one of the greatest American writers,wrote this story.

A. is believing B. is believed

C. believes D. believe

5. It's reported that by the end of last month the sale of the company ______ by 10%.

A. has risen B. had been rising

C. had risen D. has been rising

6.-How _________ will you be able to finish the painting?

-In a couple of hours.

A. soon B. often

C. long D. fast

7. ______ any friends in the city,he felt quite lonely and helpless.

A. No to have B. No having

C. Not to have D. Not having

8. Dr. White was away to the South last month,so he didn't attend the meeting _______ in Beijing.

A. having held B. to hold

C. to be held D. held

9. _______ at his paper over the weekend,Neil didn't finish it.

A. As he worked hard

B. Hard as he worked

C. How he worked hard

D. How hard he worked

10.-Are you satisfied with her work,sir?

-Not at all. It couldn't be any _______.

A. better B. best

C. worse D. worst

11. That was _______ matter that I had no choice but to talk it over with my parents.

A. a such serious B. a so serious

C. such serious a D. so serious a

12. This disease is second only _______ heart attack as a cause of death all over the world.

A. to B. of

C. with D. from

13. The word is new to us. You'd better ______ in the dictionary.

A. look at it B. look for it

C. look it up D. look it out

14. If there is no one _______ him with the preparation,he will have to put off the meeting.

A. help B. to help

C. helps D. helped

15. As soon as she _______ open the letter,Mrs. White will find out what has happened to her husband.

A. tears B. is tearing

C. will tear D. has torn

16. ______ the government argees to give extra money,the theatre will have to be closed next month.

A. Unless B. If

C. Since D As

17. To reduce weight,plastic has taken _______ of iron and steel in making boats.

A. its place B. place

C. the place D. a place

18.-Let me help you with your suitcase.

-________.

A. You're very nice

B. Yes,you're so helpful

C. No,I can do

D. It's very kind of you

19. These three English novels are for you. The rest _______ for the other students in your class.

A. were B. is

C. are D. was

20. You _______ have seen Jane in her office last Friday;she's been out of town for two weeks.

A. couldn't B. mustn‘t

C. wouldn't D. shouldn‘t

21. Henry never said that he was good at maths,_______ he?

A. was B. did

C. didn't D. wasn‘t

22. The little girl showed the policeman the corner _______ she was knocked off her bike.

A. and B. which

C. that D. where

23. The snow was so deep that the climbers could not ________ to the camp.

A. get over B. get along

C. get through D. get around

24. In need of money,Bob had to take ______ job that was offered to him.

A. whatever B. no matter what

C. whichever D. no matter which

25. My friend and I would like to go to the concert,but ________ of us has got a ticket.

A. both B. none

C. neither D. all

参考答案:

1. A 2. D 3. C 4. B 5. C 6. A 7. D 8. D 9. B 10. C

11. D 12. A 13. C 14. B 15. A 16. A 17. C 18. D 19. C 20. A

21. B 22. D 23. C 24. A 25. B

了解更多“2022年成人高考高起点英语试卷10(基础练习题)”相关内容, 请关注助学站-湖南成人高考网官方微信公众号,湖南最新成考资讯提前知晓!助学站-湖南成人高考网发布湖南成人高考考试资料、湖南成人高考最新资讯、成绩查询、录取分数线等讯息,为全国考生提供免费成人高考咨询服务!

更多内容,请关注助学站-湖南成人高考网官方微信(微信搜索 "助学站")或扫描左边的二维码关注

转载请注明:文章转载自 助学站-湖南成人高考网 [www.zhuxuezhan.com]
本文标签: 成人高考英语    成人高考高起点英语    成人高起点英语   
本文地址:https://www.zhuxuezhan.com/news/show-556.html

【声明】本文内容系助学站-湖南成人高考网编辑,未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

延伸阅读
高起点英语成考辅导
湖南成人高考网上报名
  • 若报名遇到问题,请联系老师:0731-82272864

湖南成人高考推荐信息

测一测
看您适合哪种学历?

1.您目前的学历?

2.您想考取的层次?

3.您更偏向哪种学习方式?

免费咨询

成考专升本>>

湖南成考本科

成考报考入口

湖南成考费用

成考报名时间

成考报名条件

初中学历升本科

免费通话