助学站·湖南成人高考网

:提供湖南成考高升专、湖南成考专升本考前辅导成绩查询录取查询及湖南成考网上报名入口!

当前位置:首页>成考辅导 >高起点 >英语

2022年成人高考高起点英语试卷6(基础练习题)

来源:助学站-湖南成人高考网 浏览次数:2059 发布时间:2021-12-20
  • 2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括弧里。

( )1.A. machine B. dictionary C. Russian D. question

( )2.A. popular B. large C. remarkable D. dark

( )3.A. church B. chalk C. character D. cheat

( )4.A. cheat B. weak C. increase D. area

( )5.A. copy B. loudly C. today D. Monday

二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

( )6.—The sea is very rough today.

—Yes, I‘ve never seen _______ before.

A. such rough sea B. such a rough sea

C. so rough sea D. that rough sea

( )7.—She‘s broken her arm again.

—Again? I ______ she _______ ever broken it before.

A. don‘t know; has B. didn’t know; had

C. didn‘t know; has D. hadn’t know; would

( )8.—Has the wallet been returned yet?

—No, but we expect ______ any day now.

A. to return it B. it to return C. it to be returned D. it returned

( )9.—I‘ve been told to pay the rent.

—But it‘s already been paid. It ______ by someone else.

A. must be B. may be

C. must be paid D. must have been paid

( )10. Montreal is larger than _______ in Canada.

A. any city B. any cities C. any other cities D. any other city

( )11. Human‘s brains are larger in proportion to their bodies than _______.

A. whales B. a whale C. that of whales D. those of whales

( )12. Before writing your article, ______, collect your material, and prepare an outline.

A. a topic should be selected B. a topic to be selected

C. your topic should be selected D. select a topic

( )13.—I usually travel by train.

—Why not ________ by plane for a change?

A. to try going B. trying to go C. to try and go D. try going

( )14. The boy lay in the street, his eyes _______ and his hands ______.

A. closing; trembling B. closed; trembled

C. closing; trembled D. closed; trembling

( )15. He _______ here for 20 years by the end of next month.

A. had worked B. has worked C. will have worked D. will work

( )16. I‘ll do _______ the doctor advised.

A. as B. like C. that D. all what

( )17.—Did we have to wait for Tom?

—Well, _______ very angry if we hadn‘t waited for him.

A. he‘d have been B. he were C. he had been D. he must be

( )18. Why do you insist on ________?

A. this to be done B. this done

C. this being done D. this is done

( )19. We looked everywhere for the ________.

A. missing watch B. missed watch

C. watch being missed D. watch that lost

( )20. ______, the runners crossed the finish line.

A. Tiring B. Tired C. To be tired D. They are tired

( )21. _______ by the air, the kite went up into the sky.

A. Pushing B. Pushed C. Having been pushed D. Having pushed

( )22.—The round bowl over there is a bit small, isn‘t it?

— _______.

A. So are the fish B. So the fish are

C. Neither the fish D. Neither are the fish

( )23. She couldn‘t take shorthand, _______ slowed down the work of the office.

A. that B. which C. it D. so

( )24. Was it last Friday ________ you met him?

A. that B. on which C. which D. when

( )25. _______ might fail in the exam worried him.

A. He B. That he C. What D. It

( )26.—I‘v got this really painful ear.

—How long _______ you?

A. does it bother B. was it bothering

C. would it bother D. has it been bothering

( )27.—I started to study, but then a friend called.

—That‘s no excuse ________.

A. for not studying B. not for studying C. not studying D. not to studying

( )28.—Why was he so hot when he got home?

—He ________.

A. was running B. is running C. has been running D. had been running

( )29.—There‘s been an earthquake.

—I know. At least a hundred people ________.

A. were to be killed B. are said to have been killed

C. said to have been killed D. are said to kill

( )30. You may invite _______ wants to go.

A. whomever B. whoever C. which one D. people

三、完形填空(共20小題;每題1.5分,共30分。)

通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

Mr. Jones woke early one morning, before the sun had risen. It was a beautiful morning, _31_ he went to the window and looked out. He was _32_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor, who _33_ in the university just up the road from Mr. Jones‘ house, coming the direction of the town. He had grey hair thick glasses, and was _34 an umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must have _35_ by the night train _36_ taking a taxi.

Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long _37_ to one of the branches, so that they could swing on it.

Mr. Jones saw the professor _38_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road. When he saw that there was _39_ in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat nearly on the grass and _40_ the rope. He pulled it _41_ to see whether it was strong enough to take his weight, then ran as fast as he could and swung into the _42_ on the end of the rope, his grey hair blowing all around _43_. _44_ he swung, sometimes taking a few more _45_ steps on the grass when the rope began to swing _46_ slowly for him.

_47_ the professor stopped, straightened his tie, combed his hair carefully, put on his hat, _48_ his umbrella, newspaper and bag, and continued _49_ his way to the university, looking as _50_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.

( )31.A. because B. as C. so D. for

( )32.A. surprised B. glad C. worried D. excited

( )33.A. studied B. worked C. stayed D. lived

( )34.A. passing B. doing C. carrying D. sending

( )35.A. left B. gone C. taken D. arrived

( )36.A. because of B. instead of C. by D. with

( )37.A. rope B. line C. stick D. ruler

( )38.A. run B. walk C. jump D. stop

( )39.A. nothing B. nobody C. no room D. no house

( )40.A. carried B. grasped C. took D. threw

( )41.A. hard B. high C. heavily D. greatly

( )42.A. garden B. tree C. land D. air

( )43.A. hands B. his shoulders C. his face D. his neck

( )44.A. Backwards and forwards B. Up and down

C. Left and right D. Around and around

( )45.A. running B. stopping C. rising D. falling

( )46.A. enough B. more C. too D. less

( )47.A. At first B. At last C. At once D. At least

( )48.A. set up B. gave up C. send up D. picked up

( )49.A. on B. for C. by D. with

( )50.A. clean B. slow C. funny D. quiet

参考答案:

一、语音知识

1.D 2.A 3.C 4.D 5.C

二、词汇与语法知识

6.B 7.B 8.C 9.D 10.D 11.D 12.D 13.D 14.D 15.C 16.A 17.A 18.C 19.A 20.B 21.B 22.A 23.B 24.A 25.B 26.D 27.A 28.D 29.B 30.B

三、完形填空

31.C 32.A 33.D 34.C 35.D 36.B 37.A 38.D 39.B 40.B 41.A 42.D 43.C 44.A 45.A 46.C 47.B 48.D 49.A 50.D

了解更多“2022年成人高考高起点英语试卷6(基础练习题)”相关内容, 请关注助学站-湖南成人高考网官方微信公众号,湖南最新成考资讯提前知晓!助学站-湖南成人高考网发布湖南成人高考考试资料、湖南成人高考最新资讯、成绩查询、录取分数线等讯息,为全国考生提供免费成人高考咨询服务!

更多内容,请关注助学站-湖南成人高考网官方微信(微信搜索 "助学站")或扫描左边的二维码关注

转载请注明:文章转载自 助学站-湖南成人高考网 [www.zhuxuezhan.com]
本文标签: 成人高考英语    成人高考高起点英语    成人高起点英语   
本文地址:https://www.zhuxuezhan.com/news/show-550.html

【声明】本文内容系助学站-湖南成人高考网编辑,未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

延伸阅读
高起点英语成考辅导
湖南成人高考网上报名
  • 若报名遇到问题,请联系老师:0731-82272864

湖南成人高考推荐信息

测一测
看您适合哪种学历?

1.您目前的学历?

2.您想考取的层次?

3.您更偏向哪种学习方式?

免费咨询

成考专升本>>

湖南成考本科

成考报考入口

湖南成考费用

成考报名时间

成考报名条件

初中学历升本科

免费通话