助学站·湖南成人高考网

:提供湖南成考高升专、湖南成考专升本考前辅导成绩查询录取查询及湖南成考网上报名入口!

当前位置:首页>成考辅导 >高起点 >英语

2022年成人高考高起点英语试卷3(基础练习题)

来源:助学站-湖南成人高考网 浏览次数:1679 发布时间:2021-12-10
  • 2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。

2022年成考还有很长一段时间,不过,想要参加成考的考生朋友千万不能松懈,从现在开始,就要好好准备复习了。尤其是英语,很多考生败就败在这门学科的考试上面。

一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

( )1.A.straight B.prefer C.enough D.fall

( )2.A.low B.though C.knowledge D.sold

( )3.A.calm B.hall C.talk D.ball

( )4.A.already B.each C.league D.weak

( )5.A.produce B.true C.computer D.news

二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

( )6.Are you sure you don‘t have _______ advice to give me?I really need _______.

A.any;any

B.some;any

C.any;some

D.any;some

( )7.When we saw his face, we knew _______ was bad.

A.the news

B.some news

C.a news

D.news

( )8.The number of students in our school ________.

A.increased

B.is increased

C.has increased

D.are increased

( )9.________ your step,or you might fall into the water.

A.See

B.Watch

C.Miss

D.Look at

( )10.The meeting _______.

A.is to put off

B.is going to put off

C.is to be put off

D.will put off

( )11.Since the road is wet this morning,last night _______.

A.it must be raining

B.it must rain

C.it must have rained

D.it must have been rained

( )12.Nothing could stop _______.

A.him come

B.that the came

C.him from coming

D.him to come

( )13.The noise of desks _______ could be heard out in the street.

A.opened and closed

B.to be opened and closed

C.being opened and closed

D.having been opened and closed

( )14.The medicine will ______ you good.

A.do

B.save

C.give

D.help

( )15.A few years later,I found my hometown completely _______.

A.changed

B.changing

C.to be changed

D.to change

( )16.This novel is worthy of_______.

A.reading

B.read

C.having read

D.being read

( )17.It is very kind ______ see me.

A.from you to

B.as

C.as if

D.like that

( )18.It looks _______ it‘s going to rain.

A.that

B.as

C.as if

D.like that

( )19.The stone was so heavy that it was difficult for the old man to ______ it.

A.lift

B.reach

C.rise

D.touch

( )20.They lives ______ the other side of the road.

A.in

B.on

C.for

D.by

( )21.She can speak Japanese better than ________else.

A.the one

B.no one

C.anyone

D.another

( )22.This lesson is _______ than the last one.

A.more easier

B.more easy

C.very easier

D.much easier

( )23.Today‘s weather isn’t as cold as it was yesterday, ________?

A.wasn‘t

B.is it

C.was it

D.isn‘t it

( )24.This book is for students ______ native language is not English.

A.of whom

B.that

C.which

D.whose

( )25.You may not go out _______ your work is done.

A.before

B.until

C.where

D.as

( )26.Look what Father_______ me when he came from work.

A.brought

B.took

C.carried

D.fetched

( )27.Nobody knew _______ there.

A.how long time I had been

B.how long had I been

C.how long time had I been

D.how long I had been

( )28.The harder he studies,_______.

A.he‘ll make great progress

B.the greater progress he‘ll make

C.he‘ll make greater progress

D.the greater he‘ll make progress

( )29.________,I would have gone to see him.

A.Have I had time

B.Had I time

C.Had I had time

D.would I have had

( )30. He didn‘t go to France,the doctor suggested that he _______there.

A.won‘t go

B.not go

C.not to go

D.didn‘t go

参考答案:

一、语音知识

1.A 2.C 3.A 4.A 5.B

二、词汇与语法知识

6.D 7.A 8.C 9.B 10.C 11.C 12.C

13.C 14.A 15.A 16.D 17.C 18.C 19.A

20.B 21.C 22.D 23.B 24.D 25.B 26.A

27.D 28.B 29.C 30.B

了解更多“2022年成人高考高起点英语试卷3(基础练习题)”相关内容, 请关注助学站-湖南成人高考网官方微信公众号,湖南最新成考资讯提前知晓!助学站-湖南成人高考网发布湖南成人高考考试资料、湖南成人高考最新资讯、成绩查询、录取分数线等讯息,为全国考生提供免费成人高考咨询服务!

更多内容,请关注助学站-湖南成人高考网官方微信(微信搜索 "助学站")或扫描左边的二维码关注

转载请注明:文章转载自 助学站-湖南成人高考网 [www.zhuxuezhan.com]
本文地址:https://www.zhuxuezhan.com/news/show-535.html

【声明】本文内容系助学站-湖南成人高考网编辑,未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

延伸阅读
高起点英语成考辅导
湖南成人高考网上报名
  • 若报名遇到问题,请联系老师:0731-82272864

湖南成人高考推荐信息

测一测
看您适合哪种学历?

1.您目前的学历?

2.您想考取的层次?

3.您更偏向哪种学习方式?

免费咨询

成考专升本>>

湖南成考本科

成考报考入口

湖南成考费用

成考报名时间

成考报名条件

初中学历升本科

免费通话